עשר עובדות על גרגרי חומוס – המאכל הלאומי האהוב בישראל

גרגרי חומוס שייכים למשפחת הקטניות וזכו למקום של כבוד במטבח הים-תיכוני המסורתי. אספנו עבורכם עשר עובדות קצרות על הגרגירים המופלאים הללו:

קולינריה

חומוס הוא חלק מההוויה הקולינרית הישראלית שלנו. בין המנות המקומיות הפופולריות:

  • חומוס "גרגרים" – מוגש כממרח עם גרגרי חומוס חמים.
  • חומוס עם טחינה – מוגש כממרח עם מנת טחינה מעל החומוס.
  • חומוס פול – עשוי כממרח עם פול מבושל, לרוב מוגש חם.
  • מסבחה/ משוואשה– גרגרי חומוס מבושלים המוגשים שלמים, מעורבבים עם טחינה, תבלינים ולרוב רוטב ירוק על בסיס פלפלים חריפים.
  • פלאפל

זמינים לכל כיס

גרגרי החומוס הם גם טעימים וגם בריאים, בעלי צפיפות תזונתית גבוהה ולא פחות חשוב – במחיר ידידותי.

בריאים

למה הם נחשבים "סופר פוד?" כי הם מקור מצוין לחלבון מן הצומח, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, ויטמינים מקבוצה B ונוגדי חמצון. הם גם דלים בשומן רווי ובעלי אינדקס גליקמי נמוך.

מקור לחלבון מן הצומח

100 גרם גרגרי חומוס מספקים כ-7 גרם חלבון מן הצומח, כשמערבבים גרגרי חומוס עם דגנים כמו אורז או תירס, או משלבים כממרח על לחם – מקבלים "חלבון מלא" שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם.

משרים שובע

גרגרי חומוס תורמים לתחושת שובע לאורך זמן ממושך ועל כן מומלצים לצריכה ולשילוב בתפריט היומי.

איך מכינים במהירות ובקלות

ת גרגירי חומוס: גרגירים יבשים אותם צריך להשרות לפחות כ-11 שעות, להרתיח ולבשל עד לריכוך. גרגירי חומוס קפואים אותם יש לבשל לזמן קצר וגרגירים מוכנים בקופסאות שימורים. חשוב לזכור: בקופסאות שימורים אין חומרים משמרים!!! הבישול היעיל והאריזה הייחודית הם המגינים על המוצרים לאורך חיי המדף שלהם.

מגוון רעיונות לשילוב בתפריט

לגרגרי חומוס מבושלים מגוון שימושים בתפריט היומי: ניתן להוסיפם כחלק מתבשיל, כתוספת לסלט, כחטיף-נשנוש לארוחת ביניים או כבסיס להכנת חומוס ביתי.

מגוון זנים

ישנם עשרות זני חומוס בעולם, להכנת ממרח חומוס משתמשים בגרגירים קטנים מזן "זהבית" "ירדן" או "הדס" המתרככים בקלות ויוצרים מרקם חלק.

נעכּלוּת טובה

כדי להפחית תחושות לא נעימות של פעולות מעיים, תהליכי ההשריה והעיבוד של גרגרי החומוס מסייעים גם לנעכלות טובה יותר של החלבונים שבחומוס.

מה עושים עם הנוזלים שבקופסה?

"מֵי החומוס" מכילים חלבונים ומשמשים באפייה ליצירת "קצף ביצים" צמחי, להכנת מרנג, עוגות, עוגיות מקרון, גלידות, קרמבו ומרשמלו.

 

הכתבה פורסמה לראשונה במעריב ב26.4.23

דילוג לתוכן